Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zimna lemoniada"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 679
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16772
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 105
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 679
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16772
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 105
Składniki
Porzeczki opłucz do kładnie pod bieżącą wodą, osącz na sicie. Za pomocą widelca oddziel gronka od szypułek. Obrane owoce wsyp do garnka, zalej 250 ml zimnej wody. Wsyp szklankę cukru. Gotuj całość na małym ogniu pod przykryciem 10 min.
Gdy owoce będą miękkie, zdejmij garnek z ognia. Masę wystudź, przetrzyj przez gęste sitko. Syrop rozlewaj do szklanek. Dopełnij wodą mineralną, sokiem z cytryny do smaku oraz pokruszonym lodem.
Czas ok. 30 min; porcja – 150 kcal, cena 1,30 zł.Źródło: Świat kobiety