Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Angielskie bułeczki z rodzynkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, sól, cukier i masło, posiekaj. Jajko roztrzep z mlekiem, dodaj do mąki (2 łyżki zostaw do posmarowania bułeczek), wsyp rodzynki. Wyrób.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. półtora cm. Szklanką wytnij kółka, ułóż na natłuszczonej blaszce, posmaruj odłożonym mlekiem. Piecz ok. 15 minut w temp. 220°C.Źródło: Chwila dla Ciebie