Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały w chlebie"
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 321
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 81
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 119
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 149
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 321
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 81
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 119
Składniki
??Boczek pokrojony w kostkę przesmaż na patelni. Lekko przyrumieniony włóż do garn ka razem z białą kiełbasę i zalej wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pieprz i sól.
??Po około 20 minutach gotowania wyjmij kiełbasę i bo czek, a do wywaru wlej śmie tanę rozrobioną w miseczce z gorącą zupą.
Mąkę rozprowadź z zimną wodą, octem oraz łyżeczką chrzanu (może być świeżo starty). Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia.
Przygotuj 6 okrągłych bochenków białego chrupiącego chleba. Z każdego wydrąż miękki środek.
Nałóż do chlebowych miseczek po kawałku kiełbasy, boczek i ugotowane na twardo jajka. Zalej całość barszczem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax