Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne pieczywo na bazie mąki kukurydzianej. Bez dodatku drożdży. Bez cukru! Bez glutenu! Dodatek prażonej cebulki sprawia, że chlebek jest jeszcze smaczniejszy!
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 179
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 173
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 88
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2161
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 179
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 173
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 88
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2161
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko, następnie dodajemy do niej otręby, sodę, sól i prażoną cebulkę. Mieszamy.
W oddzielnej misce miksujemy przez trzy minuty dwa jajka z dwoma szklankami maślanki.
Suche składniki dodajemy do mokrych i miksujemy do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 45-50 minut w 190 stopniach bez termoobiegu (do suchego patyczka). Smacznego!