Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po wyrobieniu ciasto od razu dajemy do piekarnika.Jest szybki do zrobienia,zdrowy i przepyszny!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 246
Składniki
Drozdze rozprowadzamy w wodzie.Do maki dodajemy só,polowa ziaren i mieszamy .Nastepnie wlewamy rozczyn dobrze razem miksujemy i na koniec wlewamy sok z cytryny lub ocet.Keksówke smarujemy maslem i opruszymy ziarenkami.
Ciasto dajemy do formy ,sypiemy reszta ziaren.Ziarenka za pomoca lyzki i cieplej wody "wciskamy" do ciasta i gladzimy,zeby nam podczas pieczenia lub krojenia nie spadaly.Nastepnie wlaczamy piekarnik 200 stopni góra/dól i pieczemy przez ok.50 min. Po upieczeniu wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. SMACZNEGO!!!