Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkie bułeczki, idealne jako zakąski
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 644
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 216
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1144
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 644
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 216
Składniki
Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia, wysypać na stolnicę, dodać posiekane masło, żółtko i szybko zagnieść ciasto.
Cebule pokroić w drobną kostkę i lekko przesmażyć na oleju. Z ciasta formować niewielkie bułeczki, w każdej zrobić wgłębienie, napełnić cebulą i skropić olejem. Piec ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do 180 st.