Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo dobra przekąska na imprezach smakuje i na zimno i na ciepło. Polecam
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 94
Składniki
Drożdże wrzucamy do 0.5 szklanki ciepłego mleka z dodatkiem soli i łyżeczki mąki, (ja mieszam) czekamy aż podwoja swoje rozmiary, ziemniaki w tym czasie gotujemy, następnie wyciśnięte przez praskę dodajemy do mąki łączymy z jajkami, cukrem, przygotowanym zaczynem drożdżowym , urabiamy ciasto do którego dodajemy roztopiona margarynę oraz rum, jeszcze raz urabiamy ( ciasto mocno się klei) odstawiamy co najmniej na 1h aż urośnie. z gotowego ciasta formujemy kuleczki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika z termoobiegiem180 stopni na 40 minut.
Jabłka prażymy na patelni z dodatkiem cynamonu, smarujemy już gotowe wypieczone bułeczki. Smacznego!!