Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki (własnej roboty)nadziewane farszem z opieniek lub innych grzybków.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1039
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1227
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12575
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1039
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1227
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12575
Składniki
CIASTO: Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać 3 łyżki mąki, cukier, sól. Zostawić rozczyn na około 15 minut. Następnie dodać mąkę, jajko, olej i ewentualnie łyżkę mielonego kminku. Pozostawić do wyrośnięcia.
FARSZ: Opieńki pokroić podpiec na maśle. Tak samo zrobić z boczkiem, papryką i cebulą, Wymieszać i przyprawić (zioła prowansalskie, czosnek). Ewentualnie podpiec razem.
Odrywać ciasto i robić krążki. Kłaść na nie farsz i formować w kuleczki. Piec około 20 minut w piekarniku (180 stopni). Sprawdzić wykałaczką. PYCHA !. Polecam z sosem czosnkowym lub tzatziki.