Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne bułeczki orkiszowe z mąką pszenną i orkiszową. Nadziane brzoskwiniami z puszki. Polecam przepis.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 45
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Mąki mieszamy ze sobą, dodajemy również suche drożdże. Do wymieszanych składników dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na równe części. Połówki brzoskwiń dzielimy na pół. Kawałki ciasta spłaszczamy układamy kawałek brzoskwini i formujemy kuleczki. Kuleczki obtaczamy w cukrze. Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia. Układamy bułeczki. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)