Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z budyniem i kruszonką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 36
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 36
Składniki
Cukier oraz drożdże rozpuść w mleku. Do przesianej mąki dodaj sól, jajko, tłuszcz oraz mleko z droż- dżami. Zagnieć elastyczne ciasto. Przełóż je do miski, przykryj i odstaw do wyrośnięcia na około 60 min.
300 ml mleka zagotuj z cukrami i masłem. Do pozostałego mleka dodaj obie mąki oraz żółtka, wymieszaj. Wlej do wrzącego mleka. Mieszając, gotuj, aż masa zgęstnieje. Wystudź. Wszystkie kruszonki połącz ze sobą, rozcierając je między palcami.
Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i wytnij z niego ok. 20 kółek (powinny być większe niż średnica foremki). Wyłóż nimi dno oraz boki foremek. Wnętrze wypełnij budyniem i posyp kruszonką. Przykryj ściereczką i odstaw na ok. 30 minut. Piecz 20-30 minut w temperaturze 180°C.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Sztuka: 270 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie