Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki w formie "supełków" z dodatkiem sera ricotty i na wierzchu siemię lniane lub sezam...pycha!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać mąkę, sól i przyprawy, wymieszać. Mleko podgrzać z masłem i cukrem, przestudzić. Dolać do mąki i dodać ser. Mleko podgrzać z masłem i cukrem, przestudzić. Dolać do mąki i dodać ser. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 10 szt). Z każdej zrobić wałek i "zawiązać" w supełek. Pozostawić do napuszenia na 20 min. na blasze wyłożonej papierem.
Następnie posmarować jajem roztrzepanym z mlekiem i posypać ziarnami. Część sezamem, a część siemieniem lnianym lub w dowolnej kombinacji :) Piec w temp. 210 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!