Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne śniadanie i deser dla dzieci ( i nie tylko!) :)
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 177
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 895
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 177
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 895
Składniki
Do miski wsyp rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj mleko i śmietanę. Mieszaj metalową szpatułką, aż ciasto będzie kleiste.
Do miski wsyp rodzynki, mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj mleko i śmietanę. Mieszaj metalową szpatułką, aż ciasto będzie kleiste.
Ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i posyp je mąką.
Ciasto wyłóż na podsypaną mąką stolnicę i posyp je mąką.
Uformuj z ciasta krążek grubości około 3 cm. Okrągłą foremką wykrój bułeczki.
Uformuj z ciasta krążek grubości około 3 cm. Okrągłą foremką wykrój bułeczki.
Elektryczną patelnię lub prodiż wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim bułeczki. Piecz przez 5 minut. Odwróć bułeczki i piecz przez 5-8 minut. Bułeczki można też wstawić do nagrzanego do 220 C piekarnika i piec przez 15 minut. Można podać ze śmietaną i dżemem.
Elektryczną patelnię lub prodiż wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim bułeczki. Piecz przez 5 minut. Odwróć bułeczki i piecz przez 5-8 minut. Bułeczki można też wstawić do nagrzanego do 220 C piekarnika i piec przez 15 minut. Można podać ze śmietaną i dżemem.
Smacznego!!!!!!