Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z rybą, purée groszkowe i sos tatarski"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7419
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 362
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7419
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 166
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 362
Składniki
Włóż bułki do piekarnika. Pokrój ziemniaka w plasterki o grubości 0,5 cm, włóż je do garnka, zalej wrzątkiem, przykryj i doprowadź do wrzenia. Na arkuszu papieru pergaminowego dopraw filety solą, pieprzem i pieprzem cayenne, obtocz w mące.
Wlej na patelnię 2 łyżki oliwy i smaż na niej ryby na złoto z obu stron. Kiedy przewrócisz filety, posyp je startym parmezanem.
Dodaj do garnka z ziemniakiem groszek i górną część 1/2 pęczka świeżej mięty. Włóż do malaksera korniszony, kapary oraz sałatę i wlej jogurt. Dodaj górną część 1/2 pęczka natki, wlej sok z cytryny, zmiksuj, dopraw do smaku i przelej sos do miseczki. Odcedź ziemniaka i groszek, zmiksuj je w malakserze i dopraw do smaku.
Podawaj idealnie usmażone kawałki fileta w bułkach razem z purée groszkowym, sosem tatarskim, ściętą rzeżuchą oraz cząstkami cytryny.
Czas przygotowania: 15 minut, dla 4 osób.Źródło: Olivia