Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można dodać oczywiście inne owoce. Pomysł na nie przyszedł mi do głowy po obejrzeniu przepisu na rogaliki od kuchmariola63.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1657
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 148
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 139
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1657
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 148
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 139
Składniki
Drożdże pokruszyć do ok. połowy szklanki podgrzanego mleka, dodać łyżeczkę cukru i dwie łyżeczki mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski. Dodać sól, resztę podgrzanego mleka, olej, jajka oraz wyrośnięte drożdże. Zagnieść elastyczne ciasto, w razie potrzeby podsypując mąką. Zagniecione ciasto przykryć ściereczką i zostawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie odrywać mniej więcej takie same kawałki ciasta i zawijać truskawki (najlepiej świeże lub jeszcze zamrożone). Gotowe bułeczki zostawiać jeszcze kilka minut do wyrośnięcia i przez samym włożeniem do piekarnika posmarować mlekiem i posypać cukrem perlistym. Piec do zarumienienia w 180 stopniach.