Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z twarogiem i mleczną czekoladą"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 57
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 36
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 292
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Olejnik z Bydgoszczy
Drożdże rozrób z łyżką mleka, odrobiną cukru i mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Masło stop, ostudź. Wymieszaj z cukrem, resztą mleka i jajkami. Dodaj przesianą mąkę, sól i drożdże, wyrób. Odstaw.
Nadzienie: twaróg wymieszaj z cukrami i jajkiem. Czekoladę połam na kawałki, wsyp do twarożku, wymieszaj. Z wyrośniętego ciasta uformuj placki, ułóż nadzienie, zlep. Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na bułkach natnij krzyżyk, posmaruj stopionym masłem. Piecz 15-20 minut w temp. 160°C.Źródło: Chwila dla Ciebie