Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z wiśniami pod kruszonką"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 60
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 294
Składniki
Pieczenie ich zawsze mnie relaksuje. I jedzenie także! Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia
Drożdże pokrusz w miseczce, dodaj 2 łyżki mąki, cukier oraz 1/4 szklanki ciepłego mleka. Wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Masło stop, ostudź. Dodaj do rozczynu razem z resztą składników ciasta, wyrób. Ciasto przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia (powinno podwoić objętość).
Z ciasta odrywaj kawałki, uformuj placki. Na środku ułóż 1-2 łyżeczki lekko osączonych wiśni z kompotu. Zlep, formując kulkę.
Formę posmaruj margaryną, posyp mąką. Ułóż bułeczki, zlepieniem do dołu. Odstaw do wyrośnięcia.
kruszonki wyrób. Jajko roztrzep z mlekiem. Wyrośnięte bułeczki posma ruj jajkiem, posyp kruszonką. Piecz ok. 25 minut w 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie