Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne pieczywo domowej roboty.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 342
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 342
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem, wlać ¼ szklanki letniego mleka, 3-4 łyżki mąki, zamieszać i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Gdy rozczyn podrośnie, wbić jajko, wsypać mleko w proszku , mąkę, resztę letniego mleka i wyrobić aż ciasto stanie się pulchne.
Następnie ponownie odstawić do wyrośnięcia i gdy ciasto podwoi objętość, wsypać kmin. Dokładnie połączyć z ciastem i jeszcze chwilę odstawić do podrośnięcia. Ciasto przełożyć do wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i posypanych mielonym kminkiem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy i obwinąć w ściereczkę do przestudzenia.