Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bułka z wątróbką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Z bułeczek zetnij czapeczki, wydrąż środki. Miękisz zalej mlekiem i odstaw, aby namiękł. Bułeczki wewnątrz cienko posmaruj masłem.
Wątróbkę umyj, osusz. Cebulę obierz i drobno pokrój. Oba podsmaż na maśle i ostudź. W maszynce zmiel razem odciśnięty z nadmiaru mleka miękisz z bułeczek oraz wątróbkę z cebulą. Wbij jajko, wymieszaj nadzienie i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przygotowanym farszem nadziej bułeczki. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej. Bułeczki ułóż na blaszce, posyp serem. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj 15-20 min w temp. 180°C.
Podaj udekorowane zielonymi listkami. Zamiast wątróbki drobiowej możesz wykorzystać resztki gotowanego mięsa z obiadu.
<strong>Małgorzata Sopata z Rytra z Elbląga</strong>Źródło: Takie jest życie