Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy przepis na aromatyczne, pachnące bułki domowej roboty.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 924
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22371
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 924
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22371
Składniki
Do ciepłego mleka dodajemy masło, topimy, następnie wrzucamy drożdże, mieszamy i czekamy aż zaczną rosnąć. Składniki w temperaturze pokojowej mieszamy ze sobą mikserem, i zostawiamy takie ciasto 1.5 godziny do wyrośnięcia. Formujemy niewielkie bułki, smarujemy je jajkiem rozmąconym z mlekiem. Wkładamy do piekarnika na 200 stopni do czasu aż pieczywo sie nie zarumieni. Ciasta wystarcza na 2 blachy.