Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i bardzo smaczne bułeczki. Idealne na siadanie. Podmłodę robimy na kilkanaście godzin przed zrobieniem bulek, najlepiej zostawić ja w lodowce na noc. W ten sposób przygotowany zaczyn gwarantuje lekkość i puszystość naszego wypieku.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 61
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 271
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5426
Składniki
Do zimnego mleka wkruszamy drożdże i mieszamy. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Miskę przykrywamy i wstawiamy na 8-10 godz.do lodówki. Najlepiej na noc.
Podmłoda ,jogurt mają mieć temp. pokojową -z godzinkę wcześniej trzeba podmłòd wyciągnąć z lodówki. Masło podgrzać z miodem. Do mąki dodajemy roztopione masło z miodem, sól ,jogurt i podmłodę. Zagnieść ciasto i odstawić na 1.5 godz.do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto lekko zagnieść.
Dzielimy na 10 porcji ,z każdej formujemy bułkę ,układamy na blaszce wyłożonej papierem, każdą lekko spłaszczamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na pół godziny. Smarujemy jajkiem lub białkiem i pieczemy 15 min. temp.190 -200 stopni. Smacznego!