Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, domowe bułeczki na śniadanie lub kolację ;)
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 58
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 405
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68146
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 58
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 405
Szybka zapiekanka makaronowa To najlepszy przepis dla zabieganych - zapieka...
Odsłon: 68146
Składniki
Do miski kruszymy drożdże, dodajemy masło i cukier i całość zalewamy ciepłym mlekiem. Odstawiamy na ok.10 min. Następnie dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy ciasto drożdżowe. Łyżkę nasion pozostawiamy do posypania wierzchu bułeczek. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto dzielimy na równe części (u mnie 12 szt) i formujemy bułeczki. Przenosimy na blachę wyłożona papierem, nacinamy, smarujemy mlekiem i posypujemy ziarnami pozostawiamy na kwadrans do napuszenia. Pieczemy w temp. 210 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!