Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z podanej porcji wyszło mi 7 bułek :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
do miski wsypać obie mąki, drożdże, miód, sól, olej, ziarna (ale zostawić troszkę do posypania), czarnuszkę, kminek i wodę. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić i odstawić na 30 min. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym, lekko posypać mąką.Formować bułeczki i układać na blaszce, każdą bułkę posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać ziarnami. Piec w 180 stopniach 30 minut. Smacznego