Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu bułki z sezamem do burgerów. Zawsze lepiej zrobić je samemu niż kupować gotowce bo naprawdę są pyszne a do tego bardzo szybkie i łatwe w zrobieniu.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 137
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 137
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
W rondelku rozpuszczamy 2 łyżki masła i czekamy aż ostygnie. Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, cukier, sól, wodę oraz mleko. Mieszamy i dodajemy masło. Wyrabiamy ciasto do połączenia składników aby utworzyło jednolitą kule. Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem na 45 min.
Ciasto dzielimy na 8 kawałków. Z każdego formujemy kule. Układamy bułeczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy sezamem. Pieczemy 15-20 min w temperaturze 190 stopni. Po wyjęciu przekrawamy bułeczki na pół i czekamy aż przestygną.