Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Calzone z szynką, ogórkiem, serem i jajkami.
nóż, pokrywka do wycięcia, piekarnik
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 314
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3223
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 16
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 314
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 3223
Składniki
Ciasto możemy samemu zrobić, ja użyłam kupnego ciasta na pizze. Z ciasta wycinamy pokrywką od patelni lub garnka placek o średnicy 23 cm.
Na połowie rozłożonego placka układamy pokrojone w kostkę plastry szynki.
Na ułożone kawałki szynki układamy pokrojone w plasterki kiszone ogórki.
Ułożone plasterki ogórków posypujemy startym żółtym serem. Na ser wbijamy 2 jajka i posypujemy również startym serem i drobno pokrojonym szczypiorem.
Pustą połową ciasta przykrywamy równo drugą połowę z szynką, ogórkami i jajkami, dokładnie zlepiamy widelcem. Tak zlepionego calzone lekko nacinamy w 4 miejscach i całość smarujemy rozbełtanym jajkiem lekko osolonym.
Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza przez 25 minut. Smacznego !!!