Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo zdrowy, domowy chlebek, który jest pieczony z 3 rodzajów mąk. Polecam, bo jest naprawdę pyszny!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 263
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 76
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 263
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 76
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zlać kilkoma łyżkami ciepłej wody i dodać 2-3 łyżki mąki pszennej. Wymieszać i pozostawić na ok. 10-15 min, aż zaczyn "ruszy". Następnie dodać wszystkie mąki, sól i resztę ciepłej wody oraz siemię lniane. Wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce na ok. 50-60 min. Gotowe przełożyć do keksówki wysmarowanej oliwą.
Pozostawić jeszcze na ok. 25-30 min. Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez ok. 35-40 min. Smacznego!