Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla dzieci i dorosłych. Super smakuje zarówno sam jak i posmarowany dżemem albo masłem orzechowym.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1169
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27448
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 178
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1169
Składniki
Do miski wrzucamy banany i widelcem rozdrabniamy na puree. Dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone), następnie jajko, ekstrakt z wanilii, cukier oraz szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy widelcem do połączenia składników.
Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Do soku z cytryny dodajemy wodę sodową oraz razu dodajemy do masy. Całość mieszamy. Powstanie nam ciasto jak na babeczki. Keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką, przelewamy przygotowane ciasto i pieczemy 45 min w temperaturze 175 stopni. Po tym czasie upewniamy się że chlebek jest gotowy wkładając długi patyczek w ciasto, jeśli jest po wyjęciu suchy ciasto jest gotowe.