Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny chlebek przygotowany z samych ziaren. Bez mąki, bez drożdży i bez zakwasu. Szybkie przygotowanie i mamy fajne pieczywo na śniadanie lub kolację.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 258
Składniki
Do dużej miski wlewamy jogurt, dodajemy miód. Wsypujemy płatki owsiane górskie, pestki słonecznika, nasiona chia, pestki dyni i orzechy nerkowca ( możemy pominąć). Całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy sól i ponownie mieszamy. Na koniec dodajemy olej i mieszamy do połączenia się składników. Całość odstawiamy na dwie godziny, aby wszystko ładnie napęczniało. Po tym czasie przekładamy masę do foremek 10×24 cm lub innych podobnych wymiarach nasmarowanych olejem. Chlebki pieczemy 65 minut w 175 stopniach góra dół, na złoty ładny kolor. Chlebki zostawiamy do całkowitego wystudzenia w blaszce. Smacznego