Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny. Idealny dla miłośników pieczywa :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 996
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 41
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 59
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 57
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 996
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 226
Składniki
50 ml ciepłej wody mieszamy z drożdżami,cukrem odstawiamy na 15 min.
Białą cebule rumienimy na maśle klarowanym.
Mąkę przesiewamy,dodajemy rozczyn drożdżowy i ok 220 ml ciepłej wody,cebulkę prażoną ,cebulkę podsmażoną, olej ,sól,zagniatamy elastyczne ciasto.
Przekładamy do formy, zostawiamy do wyrośnięcia ,przykrywamy ściereczką .ok 45 min.
Po tym czasie posypujemy nasz chlebek jeszcze prażona cebulka. Pieczemy 25-35 min w temperaturze 180 stopni