Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie bez niego życia. Zapraszam do obejrzenia filmiku.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Drożdże utrzeć z cukrem dodać 50ml letniej wody i 1 łyżkę mąki wszystko zamieszać i pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut
Zaczyn dodać do mąki ,zamieszać drewnianą łyżką następnie dodać wodę i rozpuszczoną w niej solą, wlać rozpuszczone letnie masło i wszystko zamieszać łyżką . Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę
Ciasto zagniatamy w misce a następnie wykładamy na stolnicę podsypaną mąką i jeszcze tak zarabiamy , aż się stanie gładkie i elastyczne.
Wyrobione ciasto formujemy jak bochenek chleba i kładziemy na posypana mąką brytwankę przykrywamy ściereczką i odstawimy w ciepłe miejsce do podwojenia.
Wyrośnięty chlebek smarujemy wodą.
Nacinamy ostrym nożem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 220 stopni ,funkcja góra ,dół i pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 35 minut. Pieczemy na środkowej półce.
Upieczony chleb przekładamy na kratkę i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. Jest pyszny miękki e środku a na wierzchu ma chrupiącą skórkę. Polecam gdyż najzdrowsze pieczywo jest jak sami osobiście upieczemy. Zapraszam na mój kanał na inne wypieki. Zapraszam do obejrzenia filmiku.