Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chleb dyniowy na zakwasie"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 23
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 23
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4507
Składniki
Zakwas nastaw na 12 godzin. Mąkę wymieszaj z letnią wodą i zakwasem. Miskę przykryj ściereczką, odstaw na noc. Dodaj puree z dyni, wodę, mąkę, sól, pestki z dyni. Wyrób ciasto i odstaw na 4 godziny.
Ciasto przełóż do formy 15x28 cm wyłożonej papierem. Obsyp wierzch mąką, wyrównaj, odstaw do wyrośnięcia. Ciasto piecz w temp. 220° C przez 45 minut.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień