Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo jest znacznie lepsze od sklepowego,a jego przygotowanie łatwiejsze niż się wydaje.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 78
Składniki
W dużej misce połączyć zakwas z drożdżami,dodać mąkę,kaszę jaglaną,płatki owsiane ,sól i cukier.Wyrabiać drewnianą łyżką dolewając stopniowo wodę.Połączone składniki zagniatać ręcznie[lub w robocie kuchennym] aż powstanie gładkie i sprężyste ciasto[nie powinno kleić się do rąk].Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ,aż podwoi objętość.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieśc,uformować bochenek,włożyć do wysypanej mąką podłużnej formy.Odstawić do ponownego wyrośnięcia.Piec w temp.180 stopni około 50 minut.Studzić na kratce kuchennej.