Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, domowy chleb ...polecam ;)
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
Drożdże wymieszać z brązowym cukrem. Następnie dodać ciepłą wodę i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na ok. 7 min. Potem dodać pozostałe składniki (w tym kefir przynajmniej w temp.pokojowej) i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Potem uformować dwa bochenki, ponacinać, posmarować mlekiem i włożyć do piekarnika. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego!