Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Irlandzki chleb na sodzie to idealna opcja dla opornych w kwestii pieczenia chleba. Jego wielkim atutem jest prostota i szybkość przygotowania – nie musimy czekać, aż ciasto wyrośnie. Wystarczy wymieszać składniki w wsadzić do piekarnika. Po 30 minutach możemy cieszyć się smakiem świeżego bochenka.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 284
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 284
Składniki
Suche składniki wymieszać w dużym naczyniu, dodać grubo posiekane oliwki, bazylie, wlać olej i maślankę, wszystko szybko wymieszać. Nie wyrabiać długo, tylko do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremki oprószonej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia. Chleb piec w 200stopniach, przed 3-35minut na złoty, brązowy kolor. Po upieczeniu wyjąć z formy i wystudzić na kratce.
Polecam