Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miska, firemki do pieczenia chleba
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 9
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 9
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 44
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 272
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1706
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 124
Składniki
Do zaczynu wlać 2 szklanki wody i wsypać 1 szklankę mąki żytniej. Zostawić na 12 godzin
Wlać 3 szklanki cieplej wody Wsypać 1 kg mąki tortowej pszennej Rozpuść i wlać 5 dkg drożdży ( w wodzie) Wsypać 3 łyżeczki soli Wsypać 1 szklankę otrąb pszennych Wsypać 1 szklankę słonecznika Wymieszać wszystko Po wyrośnięciu odłożyć 2 łyżki zaczynu
Wstawić do zimnego piekarnika Piec w temp. 200 stopni C ok godziny