Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chleb o niskim IG.Zalecany dla diabetyków.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Z drożdży,cukru,2 łyżek mąki i troszkę wody zrobić rozczyn,odstawić na 15 min.
Mąkę wymieszać z solą, dodać do wyrośniętych drożdży,dodać resztę wodyi oliwę,wyrobić ciasto.
Keksówkę wysmarować masłem i wysypać otrębami najlepiej żytnimi.Ciasto włożyć do formy i zostawić na 30-50 min.do wyrośnięcia.
Piekarnik nastawić na 180 stopni.Wyrośnięty chleb posmarować wodą i wstawić do gorącego pieca na 40-50 min.Po upieczeniu wyjąć z keksówki i wystudzić na kratce.