Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, chrupiący chlebuś jest najlepszy :) Ten jest bardzo prosty w wykonaniu i zawsze wychodzi. A co najciekawsze - rośnie w lodówce całą noc :) Jak upieczecie go raz - zagości w Waszym menu na stałe!
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1430
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7992
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1430
Polecam.
Odsłon: 224
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 36
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7992
Składniki
Wieczorem wszystkie składniki wsypujemy do dużej miski, mieszamy razem łyżką, przykrywamy pokrywką lub folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki (miska-lub garnek- musi być naprawdę spora, bo ciasto rośnie i może nam się rozlać po lodówce).
Następnego dnia rano podsypujemy blat mąką i krótko zagniatamy ciasto. Następnie odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30-40 min. Piekarnik nagrzewamy razem z garnkiem i pokrywką (nie miałam garnka do zapiekania więc wykorzystałam naczynie żaroodporne) do 220 stopni. Do gorącego garnka/naczynia wkładamy nasze ciasto, przykrywamy pokrywką i pieczemy w 200 stopniach 35 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze 20 minut. A potem możemy zajadać nasz smakowity chlebuś :)