Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek wyszedł świetny,chrupiący i pachnący.Serdecznie polecam:)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10043
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 942
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 297
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10043
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 942
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 297
Składniki
Zrobić zaczyn z drożdży mąki,cukru i odrobiny ciepłej wody. Przykryć i odstawić na 10-15min do wyrośnięcia. Do miski miksera wsypać odważone mąki ,sól,ziarna słonecznika i część ziaren dyni. Dodać posiekany drobno czosnek i pokrojone pomidory. Wlać wyrośnięty zaczyn oraz dobrze ciepłą wodę. Miksować około 6-7 min. Misę przykryć i zostawić do wyrośnięcia około 10min. Brytfanki keksówki wysmarować masłem,nałożyć ciasto nie do pełna ,gdyż urośnie. Posypać po wierzchu ziarnami dyni.
Dać do nagrzanego piekarnika do 100st.góra-dół i piec około 1/2 godz. W tym czasie ciasto ładnie urośnie. Zwiększyć tem,do 200st.i piec około 40-50min.sprawdzać patyczkiem.
Smacznego życzę!