Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy samo masło po prostu pycha.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
W wodzie rozpuścić miód, sól, drożdże. Dodać mąkę wymieszać, od ręki nie odchodzi. Do połowy ciasta dać śliwki namaczane wcześniej w niedużej ilości gorącej wody ( jeśli ktoś chce aby były bardziej słodkie dodać do wody miód lub cukier ilość zależna od waszego gustu), po ok 2 gdz odcedzić pokroić na 3 części i dodać do połowy przygotowanego ciasta wymieszać. Z drugą połową ciasta nic więcej nie robimy. Zostawić na gdz do wyrośnięcia, potem przełożyć do keksówki długości dużej blachy i zostawić do wyrośnięcia. Blachę wcześniej wysmarować olejem i obsypać mąką. Piec w termoobiegu godzine w 180 stopniach. Przed włożeniem posmarować zimną wodą. Po wyjęciu z pieca po 10 minutach wyjąć z brytfanki, jeśli ktoś nie chce aby była skórka chrupiąco- twarda posmarować zimną wodą jak wchłonie sie woda zawinąć w ściereczkę, a jak ostygnie to jeszcze w worek. Smacznego!