Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, lekki, wybornie smakuje z dżemem, miodem, lub twarożkiem
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1477
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1477
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Przygotować zaczyn - łyżeczka mąki, 3/4 łyżeczki cukru, pokruszone drożdże rozrobić najpierw w małej ilości letniej wody. Jak otrzymamy jednolitą masę powoli dolewać resztę wody. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Foremkę babkową o długości ok 18 cm. smarujemy olejem i obsypujemy mąką. Mąkę wymieszać z solą jogurtem, dodać wyrośnięty zaczyn i wyrabiać mikserem ok. 10 min. żeby ciasto było gładkie i sprężyste. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki i pozostawiamy w cieple do wyrośnięcia. Kiedy ciasto wyrośnie pieczemy przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Życzę smacznego