Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny mieszany chlebek na zakwasie z niewielkim dodatkiem drożdży
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Keksówkę wysmaruj cienką warstwą oleju i oprósz mąką Zakwas wymieszaj Drożdże rozpuść w letniej wodzie Wszystkie składniki na chleb umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj łyżką Gotowe ciasto przełóż do keksówki i wyrównaj Przykryj foliową reklamówką i pozostaw do wyrośnięcia na ok. 2 godz.
Po wyrośnięciu chleb piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 210°C przez 60 min (grzałka góra-dól) Po upieczeniu chleb wyjmij z foremki i pozostaw na kratce do całkowitego wystudzenia