Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak i zapach domowego pieczywa jest zawsze nie do opisania. Dodatek tahini dodaje mojemu chlebkowi wyrazisty, sezamowy posmak, a sezam tworzy chrupiącą skórkę. Nic dodać nic ująć...
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 250
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Foremkę wysmarować smalcem i obsypać dokładnie sezamem. Wszystkie składniki na chleb umieścić w misce. Wyrobić mikserem z hakami przez ok. 5 minut. Przełożyć do foremki wysmarowanej smalcem i obsypanej sezamem. Wyrównać wierzch zwilżoną dłonią i posypać sezamem. Odstawić pod przykryciem na 5 godzin do wyrośnięcia. Piec w 200°C przez 40 - 45 minut (przez pierwsze 20 minut pieczenia może być przykryty drugą foremką odwróconą "do góry nogami"). Po wyjęciu z piekarnika od razu wyjąć chleb z foremki i zostawić do ostygnięcia na kratce.