Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chleb z dynią i słonecznikiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 56
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 264
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5416
Składniki
Wymieszaj 100 ml letniej wody z drożdżami, cukrem i 2 łyżkami mąki tortowej. Odstaw w ciepłe miejsce, aby powstał zaczyn. Przesiej pozostałe rodzaje mąki, dodaj sól, kminek, siemię lniane i połowę nasion słonecznika. Wymieszaj, dodaj zakwas, 200 ml wody i zagnieć ciasto.
Przykryj ściereczką i odstaw aż dwukrotnie zwiększy objętość. Zagnieć jeszcze raz, uformuj bochenek i przenieś na wysmarowaną blachę. Posmaruj ciasto wodą, posyp dynią i resztą słonecznika. Natnij górną część chleba wzdłuż. Przykryj ściereczką i odstaw na 45 min. Piecz w 220°C przez 45 min.
Czas przygotowania: 75 minut (bez rośnięcia). Poziom: średni. Porcja 254 kcal.Źródło: TV14