Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealny przepis dla początkujących, bowiem chlebek jest szybki i prosty w przygotowaniu. Warto piec taki domowy chleb, bo nic nie może równać się z zapachem świeżo upieczonego chleba unoszącym się po kuchni.
Polecam.
Odsłon: 1039
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 816
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 116
Polecam.
Odsłon: 1039
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 816
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 116
Składniki
Drożdże rozpuścić w 3 łyżkach wody z dodatkiem cukru. Mąkę wsypać do dużej miski, dodać sól oraz ulubione dodatki. Zalać ciepłą wodą, dodać rozpuszczone drożdże, dokładnie wymieszać. Do ciasta dodać 2 łyżeczki całego kminku, wyrobić. Przygotować 2 długie, wąskie „keksówki” - wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto na nich ciasto. Wierzch posypać kminkiem. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 2 godziny. Nastawić piekarnik na około 250 stopni C. Chleb piec przez około 35-45 minut. Gdyby chleb zaczął się przypalać z wierzchu, można położyć na nim kawałek folii aluminiowej. Po upieczeniu chleb wyjąć z piekarnika i po przestudzeniu wyjąć na metalową kratkę w celu całkowitego ostudzenia.
Polecam