Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1027
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1196
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12231
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1027
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1196
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12231
Składniki
No więc tak.. piszę z pamięci, bo nie chce mi się sięgać po przepis;p Mąkę przesiać. W podgrzanej maślance wymieszać 1 szkl. mąki i drożdże. (tylko DOBRZE wymieszac). Wymieszany rozczyn odłożyć do wyrośnięcia.
W podgrzanej maślance wymieszać 1 szkl. mąki i drożdże. (tylko DOBRZE wymieszac). Wymieszany rozczyn odłożyć do wyrośnięcia.
Wyrośnięty rozczyn dodać do resztki mąki i zagnieść ciasto, tak żeby było tak fajnie jedwabiste. Zostawic do wyrosnięcia pod ściereczką.
Gdy ciasto trochę urośnie, należy je odrobinę przegnieść i uformowac dwa podłużne bochenki (jak ktoś woli może być jeden bochenek) , przykryć ściereczką i odczekać 30 min żeby podwoiły swoją objętość.
Następnie posmarować wodą i posypać makiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200 stopniach przez 40 minut.
...:::SMACZNEGO:::...