Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chleb z oliwkami i orzechami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Drożdże rozetrzyj z miodem i łyżką mąki oraz odrobiną wody. Odstaw zaczyn do wyrośnięcia.
Mąkę wymieszaj z solą, wlej oliwę, wodę oraz drożdże. Wyrób miękkie elastyczne ciasto. Nakryj, odstaw ponownie do wyrośnięcia.
Grubo posiekaj orzechy (kilka odłóż do dekoracji). Pokrój oliwki. Oba dokładnie wymieszaj z wyrośniętym ciastem.
Uformuj z niego okrągły bochenek. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch chleba posmaruj oliwą, udekoruj orzechami. Piecz 25 min w temp. 180°C, aż wierzch się zrumieni.
<strong>Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Bella Relaks