Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pestki dyni są bardzo zdrowe, a dodane do domowego chleba czynią je jeszcze smaczniejszym!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 745
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 102
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 62
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 745
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 102
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do ich rozpuszczenia. Następnie dodać 2-3 łyżki mąki pszennej i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kwadrans. W misce wymieszać ze sobą wszystkie trzy mąki. Do zaczynu wsypać sól, mąki, dolać resztę ciepłej wody i wymieszać ze sobą. Na końcu dodać pestki dyni i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić na ok. 65-70 min. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość przełożyć do keksówki wysmarowanej oliwą i odczekać jeszcze pół godziny. Następnie posmarować wodą i posypać pestkami z wierzchu. Piec w temp. 190 stopni ok. 45-55 min. Smacznego!