Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Zmiksuj pomidorowego pesto. Posól. Do miski wsyp pokruszone drożdże, 2 łyżki mąki, odrobinę ciepłej wody. Wymieszaj. Kiedy wyrośnie, dodaj pozostałe . Wyrób ciasto, nakryj, odstaw do wyrośnięcia. Po 30 minutach ponownie zagnieć i znów odstaw.
Na stolnicy rozwałkuj ciasto. Posmaruj w połowie pesto bazyliowym i pomidorowym. Zwiń w rulon, włóż do formy.
Po wyrośnięciu, wstaw do gorącego piekarnika. Piecz 40 min w temp. 180°C. Wyjmij chleb z formy, skrop zimną wodą. Nakryj ściereczką i odstaw, by ostygł.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>Źródło: Bella Relaks