Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, odpowiednio słodki, szybki w przygotowaniu chlebek bananowy. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 139
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Składniki ciasta powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiewamy z sodą. W misce rozgniatamy obrane banany widelcem, dodajemy rozpuszczone masło. Dodajemy jajka, cukier i cukier waniliowy. Dodajemy mąkę i mieszamy widelcem do połączenia się składników. Ciasto wykładamy do blaszki (10x20) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 minut w 170 stopniach. Studzimy. Możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego ;)