Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki chlebek, inspirowany kuchnią amerykańską. Świetnie komponuje się z domowymi konfiturami lub dżemem.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Składniki
Wszystkie składniki wyciągnąć z lodówki i chwilę odczekać, aby nabrały temperatury pokojowej. Masło rozpuścić i odstawić do całkowitego wystygnięcia. W misce rozgnieść banany, dodać jajko, cukier, cukier wanilinowy, syrop klonowy, sodę oczyszczoną i sól. Dokładnie wymieszać za pomocą rózgi kuchennej. Mąkę przesiać. Nasiona chcia, mąkę i ostudzone masło dodać do reszty składników i ponownie dokładnie wymieszać.
Przełożyć do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto posypać posiekanymi orzechami. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 50 minut (do suchego patyczka).