Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek o lekko słodkawym smaku pasuje zarówno jako kanapka z żółtym serem jak i z dżemem ;)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
Drożdże rozpuścić cukrem. Następnie dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki (jaja roztrzepać, a masło stopić) i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczka i ustawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.
Następnie przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą i pozostawić jeszcze na kok,. 20 min. do napuszenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 min. Smacznego!